Rekrutering en selectie: mooie resultaten, ondanks COVID-19Rekrutering en selectie: mooie resultaten, ondanks COVID-19Onze rekrutering en selectie op gang houden tijdens de gemeenschappelijke strijd tegen het COVID-19-virus was geen gemakkelijke opgave. Eind maart, begin april 2020 werden de selectieproeven stopgezet, maar dankzij de inspanningen van de Directie van de logistiek (DRL) en de dienst Rekrutering en Selectie (DPRS) konden ze snel worden hervat. Zij zorgden voor coronaveilige voorschriften en beschermende uitrusting, waardoor de opschorting beperkt kon worden tot drie weken.

Daarnaast heeft deze sanitaire crisis ons ertoe aangezet om onze manier van campagne voeren te herstructureren. We zijn erin geslaagd om onze doelstellingen te behalen door de rekruteringsactiviteiten te digitaliseren en de selectieactiviteiten te verkorten. Fysieke evenementen en beurzen hebben we vervangen door online-infosessies en -infodagen. Daarnaast is er dynamisch materiaal gecreëerd voor onlinerekruteringscampagnes zoals korte video’s met getuigenissen en afbeeldingen.

Voorts zijn zowel de infrastructuur als het onthaal van de kandidaten aangepast. De zalen waarin de proeven worden georganiseerd, zijn covidveilig ingericht (d.m.v. plexiwanden, mondmaskers, ventilatie en ontsmettingsmiddelen). Er werd tevens een covidveilige sportproef ingevoerd (Légertest of ‘bieptest’) in plaats van het functionele parcours.

Kortom, kandidaten zijn in 2020 tijdens de pandemie heel uitvoerig geïnformeerd en begeleid via alle beschikbare digitale of fysieke kanalen, rekening houdend met de veiligheidsvoorschriften.

Voor meer uitgebreide details over de selectie- en rekruteringsactiviteiten in 2020 verwijzen we naar het hoofdstuk De politie als werkgever - Rekrutering en selectie